Imprimeix

Eivissa LGTB+ friendly?

Escrit per Sa bassetja

Eivissa LGTB+ friendly?

 

Eivissalgtb

La setmana passada es va celebrar FITUR, una fira pensada per lluir les “bondats” turístiques que ofereixen els diferents indrets per engrandir la maquinària de la industria turística. Com és el sector econòmic per excel·lència a Eivissa, el Consell munta una paradeta per exposar al món “les virtuts” d'aquesta illa on aquest monocultiu perniciós n'ha transformat el paisatge.

 

Com a sector en expansió, el anomoenat turísme LGTB+ té sempre un espai on els tuorperadors intenten depredar les ànsies de llibertat d'un col.lectiu arraconat i anihilat per l'heteropatriarcat imperant en la societat de castes que ens oprimeix.

 

El Consell d'Eivissa sabedor que aquesta illa rep un gran nombre de persones LGTB+, intenta deglutir aquest sector econòmic de la forma més barroera. Un vídeo promocional fa d'altaveu al capitalisme rosa que crea guetos on escurar les butxaques a les persones que fugint de la repressió sistemàtica que les persones LGTB+ patim, cauen en les urpes d'empresaris sense escrúpols. El vídeo remarca l'hedonisme i l'esperit uniformitzador (cossos esculturals, discoteques, iots, cotxes d'alta gama...) en què volen convertir a la gent no heterosexual per així demonitzar la superficialitat i la manca de serietat que volen fer creure que caracteritza les persones LGTB+.

 

La falta de sensibilitat del Consell front a les persones LGTB+ no seria més que anecdòtic sino fos per que el partit que hi governa és el mateix que estant a l'oposició a nivell estatal va votar en contra del matrimoni entre les persones del mateix sexe, també són els que una volta al govern de Madrid han retirat del finançament de la seguretat social la inseminació a famílies lesbianes; a nivell local tampoc es queden curts, les retallades en subvencions a entitats com ALAS (prevenció front al VIH) o la desaparició del Festival del Mar, un dels festivals de cinema LGTB+ amb més prestigi de la Mediterrània. Aquesta és el veritable rostre del consell front la diversitat afectiva, on el turista LGTB+ és vist com un esser buit però amb sous per treure'ls i el ciutadà LGTB+ de l'illa és invisibilitzat i arraconat.

 

Hi ha un terme per designat el que el Consell ha fet aquesta darrera setmana amb la promoció LGTB+ de la nostra illa: hipocresia.

 

Contra l'heteropatriarcat.

Contra el capitalisme rosa.

Volem una illa per a sa gent que hi vivim!!