Imprimeix

Ibiza Gay Pride, capitelisme, heteroassimilització i poca reivindicació

Escrit per Sa bassetja

Del 8 al 12 de Juliol a Eivissa es celebra la “Ibiza Gay Pride” un esdeveniment on el capitalisme Rosa vol mostrar la cara més hedonista (en el mal sentit de la paraula) de l'illa. Un esdeveniment on els mitjans burgesos recalquen la gran quantitat de doblers que es deixaran, el que no diuen és qui serà el beneficiari directe, empresaris de la nit i multinacionals més interessades en fer caixa que en donar suport a les persones LGTBQ, que són vistos com targetes de crèdit amb potes i no com a persones.


Una “festa” que se li treu tot valor reivindicatiu per centrar-se en mostrar estereotips “heteronormalitzats” del món LGTBQ.


Però no importa res, deixaran molts diners, repica la campana del capitalisme Rosa però realment quina part del muntant es quedarà a l'illa? Quant anirà a polítiques en prevenció del bulling homòfob als centres educatius i laborals? Quants diners aniran a la prevenció del VIH? Quants per tractaments de fertilitat per a dones lesbianes i bisexuals ara que el Sistema Nacional de Salut no els finança?...


No està mal espais d'hedonisme però les reivindicacions LGTBQ no es poden centrar només en eixa vessant perquè a occident que pareix que s'estiga millor, continuen havent agressions LGTBQfobes, però a altres indrets del planeta encara es persegueix, s'empresona o s'executa al dissident sexoafectiu. No volem la normalització del nostre cos, no volem que es mercantilitze la nostra sexualitat.

No al capitalisme Rosa.
No a l'heteropatriarcat.